Hoe kom ik van vocht en schimmel af?

Hoe kom ik van vocht en schimmel af?

Als u vocht of schimmel in uw huis heeft, moet u eerst de oorzaak vinden. Vocht en schimmel kunnen uw gezondheid beïnvloeden, dus het is belangrijk om er vanaf te komen.

Oorzaken van vocht en schimmel

Vocht en schimmel worden veroorzaakt door overtollig vocht. Vocht in gebouwen kan worden veroorzaakt door lekkende leidingen, opstijgend vocht in kelders of begane grond, of regen die binnendringt vanwege schade aan het dak of rond kozijnen.

In een nieuw gebouwd huis kan vocht optreden als het water dat werd gebruikt toen het huis werd gebouwd nog steeds opdroogt.

condensatie

Overmatig vocht binnenshuis kan ook worden veroorzaakt door condensatie. Condens vormt zich wanneer de lucht binnenshuis geen vocht meer kan vasthouden. Koken, douchen, kleding binnenshuis drogen en ademen zonder voldoende ventilatie kunnen allemaal overmatig vocht veroorzaken. Druppels kunnen zich vormen op binnenoppervlakken zoals spiegels, vensterbanken en op muren, vooral als ze koud zijn.

U kunt helpen om condensvorming te voorkomen door:

• deksels op pannen plaatsen, buiten wassen drogen en het gebruik van paraffine of gasflessen op flessen vermijden
• elke ochtend 15 minuten het slaapkamerraam openen
• ervoor zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is
• je huis wat meer verwarmen
• ventileer ruimtes regelmatig en laat deuren open om lucht te laten circuleren, tenzij u kookt of aan het douchen bent
• als u aan het koken, douchen of baden bent – het raam openen, de ventilator aanzetten en de deur van de kamer waarin u zich bevindt sluiten

Reparaties kunnen nodig zijn om eventuele lekken te verwijderen of om de ventilatie te verbeteren. Als uw huis eenmaal is gerepareerd of als uw huis vochtig is omdat het nieuw is gebouwd, kan het weken duren om het te drogen en te verwarmen en te ventileren.

Hoe schimmel te verwijderen

Nadat u de bron van vocht in uw huis hebt geïdentificeerd en hersteld, kunt u elke schimmel verwijderen. Mogelijk kunt u zelf schimmel verwijderen of moet u een professional inschakelen om het te verwijderen.
Verwijder de schimmel alleen zelf als deze wordt veroorzaakt door condensatie en een gebied beslaat van minder dan 1 vierkante meter (1×1 meter of 3×3 voet). Probeer de mal niet zelf te verwijderen als deze wordt veroorzaakt door rioolwater of ander vervuild water.

Bescherm uzelf tegen schimmelsporen door een veiligheidsbril, lange rubberen handschoenen en een masker te dragen dat uw neus en mond bedekt. Open de ramen maar houd deuren gesloten om te voorkomen dat sporen zich verspreiden naar andere delen van het huis.

• Zorg dat u een plastic zak bij de hand hebt om zacht meubilair, kleding en zacht speelgoed weg te nemen dat beschimmeld is. Stoffering moet worden gewassen en kleding professioneel chemisch worden gereinigd

• vul een emmer met water en wat mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel of een zeep die wordt gebruikt voor het wassen van kleding

• gebruik een doek gedrenkt in zeepwater om de vorm voorzichtig van de muur te vegen. Pas op dat u het niet borstelt, omdat hierdoor schimmelsporen kunnen vrijkomen

• gebruik een droge doek om het vocht uit de muur te verwijderen

• leg de lompen daarna in een plastic zak en gooi ze weg

• alle oppervlakken in de kamer moeten grondig worden gereinigd door nat afvegen of stofzuigen om eventuele sporen te verwijderen

0 comments on “Hoe kom ik van vocht en schimmel af?Add yours →

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *