Wat is stijgend vochtig?

Wat is stijgend vochtig?

Opstijgend vocht wordt veroorzaakt doordat water uit de grond door metselwerk naar boven beweegt door capillaire werking. Het water bevat een aantal verontreinigingen in de grond, zoals zouten, die ook door de stenen stromen en verdere schade aan de muur veroorzaken.

Het water en zouten van opstijgend voc

ht kunnen gips, hout en absorberende decoratieve elementen zoals plinten en behang beschadigen. Dit veroorzaakt lelijke vlekken en kan leiden tot rot in structureel hout.

WELKE OORZAKEN STIJGENDE SCHADE?

De overgrote meerderheid van eigendommen in het Verenigd Koninkrijk zou al moeten worden beschermd door een vochtbestendige baan. Een vochtbestendige laag is een laag waterdicht materiaal in de wand van de begane grond die de eerder besproken capillaire werking voorkomt. Een vochtbestendig parcours kan vele vormen aannemen, maar of het nu is gemaakt van leisteen of chemicaliën, kan na verloop van tijd afbreken en dit is meestal wanneer opstijgend vocht optreedt.

Schade aan een muur kan een vochtbestendige baan verstoren, maar ze kunnen ook worden overbrugd door externe factoren zoals verhoogde bloembedden, patio’s en andere cosmetische toevoegingen aan de buitenkant van een huis die het grondwater een weg kunnen bieden rond een bestaande

vochtbestendige baan

Vochtbestendige banen kunnen ook intern worden overbrugd door absorberende materialen aan de binnenwand toe te voegen die zich uitstrekken voorbij de vochtbestendige baan en de bodem van uw binnenwand raken. Een opeenhoping van absorberend materiaal in een spouwmuur kan ook een vochtbestendige loop overbruggen.

WAAROM IS OPVOEDINGSVOCHT EEN PROBLEEM?

Opstijgend vocht is lelijk, mogelijk ongezond, leidt vaak tot houtbederf en kan warmteverlies veroorzaken door de verhoogde geleidbaarheid van de muren. Als u de veelbetekenende tekenen van opstijgend vocht opmerkt, is een algemene vuistregel dat hoe eerder u begint na te denken over het oplossen van het probleem, hoe minder waarschijnlijk dat er meer schade optreedt en hoe lager de potentiële kosten om het probleem te verhelpen. Vaak is de eenvoudigste en meest betrouwbare manier om dit te doen contact op te nemen met een ervaren en gekwalificeerde specialist in optrekkend vocht zoals wij die bekend zijn met problemen met optrekkend vocht en de verscheidenheid aan beschikbare behandelingen voor optrekkend vocht.

WAT ZIJN DE TEKENS VAN HET TOENEMENDE DAMP?

Het identificeren van een probleem met optrekkend vocht kan meestal worden gedaan door te zoeken naar visuele aanwijzingen en door aanraking. Alle volgende tekens kunnen wijzen op optrekkend vocht:

Vochtige vlekken en getijdenmerken

Misschien is het meest voorkomende teken van opstijgend vocht getijmarkeringen op muren die tot ongeveer een meter boven de vloer stijgen. Opstijgend vocht kan ook verschijnen als bruine of gele vlekken op de muur die weer oplopen tot ongeveer een meter boven de vloer.
Als het vocht hoger op de muur zichtbaar is, is de kans groter dat uw eigendom last heeft van binnendringend vocht.

ZOUTMERKEN OP DE MUUR

Zoals eerder vermeld, zullen zouten en andere verontreinigingen de muur oplopen met water wanneer optrekkend vocht optreedt. Wanneer het water in de muur verdampt, zullen de zouten naar het oppervlak stijgen en zichtbare witte vlekken achterlaten.

0 comments on “Wat is stijgend vochtig?Add yours →

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *