Hoe tekenen van vocht te herkennen

Hoe tekenen van vocht te herkennen

Tekenen van vocht in een huis

Als een huis kampt met een vochtprobleem, betekent dit dat er ongewenst vocht en water binnen of buiten is, in de muren, plafonds of vloeren. Een vochtprobleem kan om een ​​aantal redenen optreden, bijvoorbeeld als gevolg van lekkende leidingen, gebroken ontbrekende dakpannen, vocht dat omhoog komt uit de grond of als gevolg van poreuze stenen.
Een klein stukje vocht op een muur lijkt in eerste instantie misschien niet zo erg, maar als het niet snel wordt behandeld, kan het toenemen en tal van problemen veroorzaken. Bovendien kan het ook uw gezondheid beïnvloeden en de gezondheid verergeren problemen zoals astma.

Enkele veel voorkomende tekenen van vocht in een huis zijn:

• Een vochtige en muffe geur
• Het uiterlijk van schimmel of schimmel op muren, vloeren of plafonds
• Muren, vloeren of plafonds die koud of vochtig aanvoelen
• Donkere of verkleurde plekken op muren of gips
• Tillen of pellen van behang
• Overmatige condensvorming op ramen

Vochtige problemen zijn ingedeeld naar type. Doordringend vocht heeft de neiging om horizontaal over muren of plafonds te bewegen, terwijl opstijgend vocht verticaal omhoog langs muren beweegt.

Tekenen van optrekkend vocht

Als je je zorgen maakt dat opstijgend vocht een probleem kan zijn, zijn er enkele specifieke tekenen waar je op kunt letten. Waaronder:

• Vochtige plekken die beginnen aan de voet van een muur en geleidelijk verticaal omhoog bewegen
• Plinten of gips die vochtig of verrot zijn
• Vloerbedekkingen, zoals tegels, vinyl of tapijt, die nat zijn en tillen
• Peeling verf of behang
• Het uiterlijk van een witte, poederachtige zoutachtige substantie op een muur
• Gele of bruine vloedmarkeringen of vlekken op een muur

Opstijgend vocht kan soms lastig zijn om mee om te gaan, of behoorlijk duur zijn, dus als u vermoedt dat het een probleem kan zijn, laat het dan nakijken door een
professional zo snel mogelijk.

 

Vocht op buitenmuren

Vocht kan voorkomen op binnen- en buitenmuren. Als binnendringend vocht een probleem is, is dit vaak te wijten aan structurele problemen, zoals beschadigde dakgoten, dakbedekking of scheuren in de muur.Oude bakstenen kunnen ook poreus worden, waardoor water binnenkomt. buitenmuren of, in het geval van opstijgend vocht, donkere vloedlijnen van getijdenlijnen die op de muren opstijgen.

Hoe te controleren op vocht

Om muren in een huis vochtig te controleren, onderzoekt u muren, vloeren en plafonds zorgvuldig op tekenen van tekenen. Voel voor vochtige plekken en kijk onder de vloer die lijkt te tillen. In de vroege stadia kan de enige indicatie van een mogelijk vochtprobleem een ​​vochtige of muffe geur zijn. Als u vermoedt dat uw huis opstijgend vocht kan hebben, is een handige truc beweeg je handen over het getroffen gebied. Je zou de pleisterzouten moeten kunnen voelen – witte afzettingen die uit de stenen en in de pleister worden gewassen.

Als er behang op het gebied is, luister dan naar een licht knarsend geluid terwijl je je hand over het zout beweegt.De beste manier om zeker te zijn, is echter een beroep te doen op een deskundige expert. De expert zal grondig controleren op tekenen van vocht in of buiten het pand, vaststellen welk type vocht het is en de waarschijnlijke oorzaak, en advies geven over de beste manier om het op te lossen.

0 comments on “Hoe tekenen van vocht te herkennenAdd yours →

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *